Kulinaria

Kuchnia Hotelu Trylogia inspirowana jest smakami tradycyjnej kuchni polskiej oraz myśliwskiej.
Serwujemy wyśmienite dania kuchni regionalnej, która kreowana i udoskonalana na przestrzeni wieków, pozostawiła w smaku wyłącznie to co najlepsze.
Receptury skrupulatnie gromadzone przez lata doświadczeń w dziedzinie kulinariów, połączone z aktualnymi trendami i technikami prowadzą do całkowitego spełnienia i wydobycia z potraw głębi ich smaków. Aromatyczne zioła, dziczyzna, grzyby i warzywa pochodzące z naturalnych upraw oraz wyselekcjonowane rodzaje ekologicznych produktów są podstawą naszej kuchni.
Naszym Gościom polecamy szczególnie duży wybór dań z dziczyzny która jest od wieków serwowana na polskich stołach, jak i również świeżych ryb dostarczanych przez rybaków.
Tradycyjne oraz autorskie przepisy Szefa Kuchni – Artura Świerżewskiego w połączeniu z wieloletnim doświadczeniem naszego wykwalifikowanego personelu, spełnią kulinarne oczekiwania nawet najbardziej wyrafinowanych smakoszy.
Kuchnia oryginalna i ciekawie łącząca smaki, czyni dania nie tylko smacznymi, ale również zdrowymi i wykwintnie podanymi, co pozwoli naszym Gościom odkryć na nowo rodzinne smaki kuchni polskiej i tradycyjnej myśliwskiej.

Posiadamy własną wędzarnię wędlin i ryb.
Specjalizujemy się w pieczeniu prosiąt, dzików, saren i jagniąt w całości.

Dla gości hotelowych przygotowujemy obfite śniadania w najbogatszej formie bufetu szwedzkiego, a na życzenie naszych gości kucharz na żywo przyrządzi jajecznicę, naleśniki lub omlety.

  • wędliny i sery wędzone oraz tradycyjne, pasztety
  • sałatki, ryby marynowane lub wędzone, jaja w majonezie, rolady, śledź w oleju
  • jajecznica, naleśniki, omlety, parówki, staropolski żur
  • desery, ciasto, owoce filetowane, jogurty, miody i dżemy
  • napoje: świeżo parzona kawa, aromatyczne herbaty, wino grzane, kakao, soki owocowe

Artur Świerżewski
Szef Kuchni Hotelu Trylogia
Członek elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni
Członek kół łowieckich „Wrzos” i „Jeleń”

Artur Świerżewski

Promuje dziczyznę i dary polskich lasów, w kraju i za granicą, organizując konferencje kulinarne.
Bierze czynny udział w imprezach propagujących zdrową żywność.
Wspólnie z hotelem Trylogia organizuje imprezy kulinarno-rozrywkowe, przybliżające kuchnię krajów całego świata.

Autor porad i przepisów kulinarnych w prasie i telewizji.
Wyróżniony wieloma nagrodami i odznaczeniami, m.in. Certyfikatem Polskiego Klubu Biznesu, Certyfikatem Myśliwskim i Srebrną Odznaką Rzemiosła.

Zapraszamy do zapoznania się z galerią naszych dań, bufetów i wyrobów …